DERMALOGICA

in Uncategorized, 18/07/2019

//i samarbeid med Dermalogica.

Det har tatt litt lenger tid enn det jeg trodde å skrive dette innlegget. Jeg ville prøve dem lenge nok før jeg uttalte meg noe mer om det. Nå har jeg fått testet dem i en måneds tid og har lagt meg noen ordentlige formeninger om dem.

Under hele ungdomstiden min hadde jeg ren hud og det var sjeldent man så en eneste kvise på meg. Jeg så ofte akne på andre, jeg startet på hudpleielinjen som 16-17 åring, men jeg selv hadde det aldri. Så ble jeg (mye) eldre da og det skjedde et eller annet med huden min, spesielt etter mitt siste svangerskap merket jeg store forandringer. Jeg trodde det var pga ammingen men det ga seg liksom aldri etter det heller. Tvert i mot ble det faktisk verre med tiden.

Voksenakne er spesielt vanlig hos kvinner. Dermalogica har en teori om at voksenakne rammer den moderne kvinnen som prøver å balansere livet som karrierekvinne og de rollene hun har i det private. Jeg vil definitivt si meg enig i denne teorien basert på mine egne erfaringer.

I løpet av det siste året har jeg gått fra å være hjemmeværende mamma til å kombinere å være mamma til to, ha en hektisk fulltidsjobb samtidig som jeg skal rekke og takle alt det andre livet har å by på. Det holder ikke å bare gjøre alt dette men jeg presser meg selv til å prestere og yte det beste jeg kan i alle roller samtidig som jeg skal holde liv i hobbyene mine, være sosial, ta hensyn til og ta vare på barn og mannens interesser og ønsker. Huset skal aller helst være shina til enhver tid og lista fortsetter. Jeg vet jeg ikke er alene. De fleste småbarnsmammaene og kvinnene jeg kjenner er i samme båt som meg. Flere og flere kvinner som opplever press med å balansere jobb og privatlivet perfekt ender opp med kronisk stress, hormonelle forandringer og ubalanser – dette lar seg absolutt vise på huden.

Det er ikke en hemmelighet at Dermalogica er det hudpleiemerket jeg har brukt i alle år, så jeg skal ikke skryte på meg å ha prøvd masse forskjellig på hudutfordringene mine. I ny og ne har det likevel vært et nytt produkt eller serie som har fanget oppmerksomheten min som jeg har prøvd. Noen av produktene har funket greit, andre har vært helt ubrukelig men alt jeg prøvde som var spesielt rettet mot kviser og urenheter har alltid vært for «sterk kost» for huden min. Jeg har flere ganger fått veldig tørr og sår hud som flasset der kvisen var (forsvant gjorde den) og da endt opp med å gi opp å gjøre noe for å bli kvitt kvisene neste gang. I tillegg har produktene alltid vært rettet mot den unge ungdommen og jeg kom aldri over noen interessante anti-aging produkter som skulle ta knekken på aknen. Når dermalogica kom ut med denne serien var det ikke tvil i mine tanker. Jeg måtte prøve disse! Og om jeg har prøvd 😊 – hver dag! 2 ganger om dagen i 5 uker. Jeg er så fornøyd!

Så hva syns jeg? Sticken fungerer veldig godt når du merker at en kvise er på vei. Smør på et tynt lag fra tuben et par ganger om dagen og du merker tydelig forskjell allerede dagen etter. Sammen med serumet har huden min blitt renere. Merkene jeg hadde har blitt lysere og mindre synlige. Huden føles ikke stram, den tørkes ikke ut av produktene og blir heller ikke blank og det. Disse produktene fungerer! – Jeg har lagt ut både før- og etterbilder på story på Instagram og mange av dere har sagt at dere så tydelig forskjell😊

Å rense huden morgen og svært viktig for å unngå uren hud.

I tillegg til å bruke disse produktene har jeg vært veldig oppmerksom på å rense huden godt hver morgen og kveld, drikke rikelig med vann, bytte ut putetrekk hvert fall en gang i uken, rense sminkekostene mine en gang i uken og ta mindre på ansiktet mitt uten å ha vasket hendene. (Som å la haka hvile i hånden).

Fuktighet og næring til huden både på dagen og om natten.

Selv om jeg var veldig flink med alt dette og merket tydelig at huden ble renere og at urenhetene forsvant opplevde jeg at de kom tilbake rett før det månedlige besøket. Eneste forskjellen denne gangen var at kvisene ikke rakk å bli like store, ømme og vonde som de vanligvis blir.

Min konklusjon er derfor; produktene alene utfører nok ingen mirakler. Å spise riktig, drikke nok vann, rense huden og bruke riktige hudprodukter er alle viktige faktorer for å bli kvitt urenhetene. Selv da, vil det hormonelle dessverre vinne og urenhetene vil etter hvert komme tilbake. Men produktene er uten tvil med på å gjøre kvisene mindre aggressive, de trekker raskere tilbake og huden tørkes ikke ut underveis.

Jeg har kun fokusert på aknen i dette innlegget men husk at disse age bright clearing produktene er proppfulle av stoffer som jobber aktivt mot aldring. 🤩

Mange av dere sier at dere føler dere overveldet av alle produktene som finnes der ute og at dere har vanskeligheter med å velge ut noe så da deler jeg hudpleierutinen min med dere og håper det vil hjelpe noen av dere der ute 😊

Hudpleierutinen min er som regel noe a la dette.

Precleanse: Renseolje jeg bruker om kvelden. Fjerner smuss og makeup fra huden.Påfør 1-2 pump på tørt ansikt og masser lett inn mens du «vasker» bort sminke og smuss. Klikk her.

Essential Cleansing Solution: Rensekrem, spesielt god til tørr hud og skal brukes morgen og kveld. Fjerner urenheter samtidig som huden pleies og tilføres fukt. Påføres fuktet hud og masseres med lette bevegelser. Du finner den her.

Daily Microfoliant: Jeg elsker denne! Daglig eksfoliering som fjerner døde hudceller og etterlater huden glatt med en jevn hudtone. Hell ut produkt i hendene, bland inn vann og masser ansiktet. Kan brukes hver dag. Jeg bruker den 3-5 ganger i uken. For å komme til den, klikk her.

Serum: «hva trenger man serum til?» har jeg fått spørsmål om et par ganger. Serum er tynnere i konsistensen enn en krem og inneholder mindre mengder med fettstoffer. De aktive stoffene i et serum kan derfor penetrere dypere ned i huden enn det en krem kan, men man må ha en krem over for å tilføre nok næring. Serum og krem jobber bedre sammen. Jeg bruker «Age bright clearing serum» og går over med «Age bright spot fader». Dersom du ikke har behov for akkurat dette serumet kan jeg anbefale dette hvis du bruker anti aging produkter eller dette hvis du er litt yngre.

Fuktighet: Siste steg i hudpleierutinen og målet er å tilføre huden fukt morgen og kveld samt beskytte og gi en smidig og glødende hud. Husk øyekrem også. (Fikk ikke med øyekremen på bildet.) Fuktighet kan tilføres som dagkrem, fuktighetskrem med solfaktor, fuktighetskrem med litt farge eller som maske over natten. Jeg varierer på hva jeg smører ansiktet. 

Håper dette svarte på noen av spørsmålene dere har. Skulle der være noe annet, spør gjerne på Instagram eller besøk dermogica sin hjemmeside for å lese mer om produktene der😊

Vi snakkes 😘