Vi er inne i de 10 siste dagene av Ramadan. Siste innspurt brukes på ibadah og tilbedelse. Samtidig som vi kjenner på at det det vil bli deilig å komme i mål med ramadan for denne gangen er det alltid veldig vemodig for de fleste av oss. Ramadan er en unik måned. Den beste i året får vi ofte høre. I det vi går mot slutten av ramadan, hører det med at vi begynner å vende fokuset på planlegging til eid og alt som skal forberedes.

Eid er barnas dag, heter det. De skal gledes med godteposer, eidgaver, eidpynt og nydelige eidantrekk. Om du trenger inspirasjon har jeg har samlet alt for dere i dag.

E I D P Y N T


Dette er bilde av fjorårets eidpynt hjemme hos oss. Bokstavballonger i folie får man tak i de fleste stedene for tiden. Det samme med hvite og sorte ballonger. Bruk nettet eller lokale butikkene rundt dere. Jeg kan anbefale å ta en titt på denne nettsiden. Det skal ikke mye til før man får en flott eidvegg. Jeg tenker ofte at det aller enkleste er det peneste – men smak og behag. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal eidpynte hjemme i år men det blir noe lignende. Enkelt og lite tidskrevende. 

Eidantrekk til barn.

Jeg bruker gjerne å skifte på barna på eid. Vi starter alltid dagen med felles eidbønn i moskeene. Da har jeg på dem våre tradisjonelle marokkanske klær. Senere skifter de til vanlig penklær. 

Inspirasjon til eidklær

Amanah kommer til å ha på seg en av disse kjolene til eid. De er begge fra babyshop, skoene også.

Kjole fra babyshop, klikk her, for sandalene klikk her.
Amanahs hvite kjole, klikk her. Sorte ballerina sko, klikk her


Aymen var så heldig at han fikk tilsendt dette nydelige antrekket fra Polarn og Pyret. Jeg syns fargene kler han så utrolig godt og har tenkt at dette blir eidantrekket hans.

Lyseblå horts klikk her
Lyseblå vest her
Hvit skjorte her
Sløyfe her
Grå dressjakke her

Men han er jo like kjekk i denne flotte dressen fra Cubus😍 Så kanskje det blir dette antrekket istedenfor <3

Marineblå blazer, dressbukse og hvit skjorte

Hva man kler barna i er ikke viktig. Jo eldre de blir dess mer innflytelse vil de ha over egen klestil. Det viktigste for meg er at de vokser opp og fortsetter tradisjonen med at på eid kler vi oss pent. Det er ikke en hvilken som helst annen dag. Det er eid, DERES dag <3


Eidgaver til barn.

Dagens barn er har gjerne soverommene fulle av leker. Barna mine er ingen unntak. For hvert år vokser haugen med leker. Vi prøver så godt vi kan å ikke gi dem for mye. Vi gir for eksempel ikke gaver til barna våre utenom på eid. Selv ikke på fødselsdagene får de gave av oss – de får så mye av alle andre og det holder i massevis.

Amanah fyller straks 5 år. Selv om vi prøver å fortelle henne at eid handler om så mye mer enn gaver er det likevel gavene som fortsatt er høydepunktet for henne – ikke så overraskende kanskje 🙂 Hun får lov til å komme med ønsker og i år ønsker hun seg rullesko – det har vi tenkt at hun skal få. Foreløpig har jeg ikke funnet noen i hennes skostørrelse eller aldersgruppe. Så kanskje det ikke finnes for så små? Hun hadde i hvert fall fått med seg at noen i barnehagen hennes hadde det 🙂 Jeg har ingen link å dele her, men tenkte jeg likevel skulle tipse om det.

Hun er ellers veldig glad i Minnie mus, Elsa og andre disneyfigurer. Fordi dette er noe hun trenger nytt av, skal hun få pysjamas, undertøy, t-skjorter og div andre basisplagg med disse motivene. Jeg syns det er veldig greit at barna får noe de trenger istedenfor å gi noe bare for å gi en gave. Du finner et godt utvalg med frost og Elsa ting her. For minnie mus motiver istedenfor, klikk her

For togbane på bord, klikk her


Aymen har ingen spesielle eidønsker, men han er bare 2 år <3 Det vi vet er at han elsker alt på hjul. Vi feiret 2 årsdagen hans nå i april. Da fikk han dette flotte bordet med togbane av mine to venninner. Fordi han fikk mye annet også har vi ikke montert dette opp ennå. Jeg tenker at denne skal stå ferdigmontert til eid. Så blir dette hans eidgave. Han kommer til å bli strålende fornøyd 🙂

Ellers er sykkel en god eidgave. Barn elsker å sykle. Vi har sykler til begge barna fra merket STOY og er svært fornøyd med både utseende og kvaliteten.

For sykler og tilbehør , klikk her. (Du finner sykler på opptil 40% avslag).

Begge barna mine ELSKER lego. Hadde de ikke hatt så mye fra før, hadde de uten tvil fått lego. Lego DUPLO til Aymen og Lego FRIENDS til Amanah.

Ellers så vet jeg at en mobilklokke vil få et hvert barn til å hyle av glede. Amanah elsker sin. Brukes daglig til å ringe familie med, telle skritt, ta bilder og mye mer. Den er helt genial og vi kommer til å gå til anskaffelse av en slik til Aymen så fort han blir gammel nok tenker vi.

Telefonklokke, her. Bruk rabattkode «Namira».

For litt rimeligere gaver er godteposer alltid en suksess. Vi har god erfaring med godteri fra heaventlydelight. De leverer hjem i tillegg til at alt er 100% halal.

Som allerede nevnt foretrekker jeg å gi gaver til barn som de vil få nytte av. Mine barn blir ikke så begeistret over klær. Barn er forskjellige og det er greit. Selv om klær er en nødvendighet, skal mine slippe å få det i eid gave – med mindre det er noe de etter hvert begynner å ønske seg. Jeg er i tillegg veldig flink til å handle klær til barna på salg og ligger alltid et år i forveien. For eksempel har de allerede vintergarderoben for neste sesong klar begge to. Så å gi klær i gave passer ikke oss uansett.

Drikkeflasker, gjerne med navn er både praktisk og nyttig. Barna mine drikker mye mer vann dersom flasken er fin. Jeg selv er også mye flinkere til å drikke vann i flaske med sugerør. Disse flaskene med navn er derfor til å anbefale. Jeg kom tilfeldigvis over dem på nett.

Sparkesykler er alltid populært, disse til under kr 200,- var det absolutt ikke gæren pris på.

Jeg kom over denne uv-klokken til under kr 100,-
Har ingen erfaring med den men syns den høres kul ut, med figur i midten som forandrer farge etter hvor mye uv-stråler som finnes, jeg kan se for meg at barna også vil finne den interessant…?Synd den bare kommer i rosa.

Leppepomader, små vesker, barneparfymer, sokker med glitter, plastsmykker, hårspenner og sløyfer er alt ting som Amanah tidligere har fått og som har alltid har vært en stor suksess.

Ball og alt på hjul er uten tvil det som alltid slår an hos Aymen.

Uansett hva du ender opp med å gi barnet ditt så er jeg sikker på at barnet blir fornøyd. Gå etter lommeboka og føl ikke på noe press over at du må gi det aller beste eller største. (La meg minne deg på at sønnen min får en bursdagsgave han fikk av mine flotte venninner i eidgave fra oss… fordi han har glemt den😂) Å gi barna alt de peker på gjør ikke oss til gode foreldre. Tvert i mot vil jeg påstå. Barn er uansett ikke noe kravstore og de har mye større forståelse for ting enn det vi tror. Det viktigste er at de får med seg at eid er noe stort og en viktig feiring for oss muslimer. Det er viktig å gjøre det til en dag de elsker og er stolte over. Slik at når det er jul igjen så slipper de å føle seg utenfor og at de går glipp av noe – og vi som foreldre slipper å føle på at vi må feire jul for barnas skyld. Alle velger å gjøre det som er riktig for dem. Jeg personlig har valgt å aldri feire jul selv om vi bor i et land det jul er en stor del av kulturen. Jeg hadde fryktet at jeg bidrar til identitetsforvirring av barna om jeg hadde feiret både jul (og fortalt barna at jul er det kristne som feirer, men vi er muslimer) for så å feire eid og si DETTE feirer vi fordi vi tror.

Skal du kjøpe til barn som ikke er dine, spør foreldrene hva det er de trenger/ønsker seg.

Håper dere fant innlegget nyttig – fortell meg gjerne om du vil ha et innlegg om tips til eidgaver til voksne.

♥️