De som kjenner meg vet at jeg elsker mote, jeg elsker å kle meg pent og mest av alt elsker jeg antrekk som er så dekkende at vi som bruker hijab kan bruke plaggene uten å måtte trenge å ha på oss flere lag både under og over. «Layering» som det så pent heter er ikke helt meg. Jeg liker det simpelt, uten mye mønster og lag. Aller helst ensfarga og gjerne i enten sort eller i veldig duse jordfarger og nudes.

I vår familie har det alltid vært tradisjon å handle inn nye klær til eid. Denne tradisjonen har jeg tatt med meg videre. Så før hver eid handler jeg nytt til både meg, barna og mannen. Å finne det rette eidantrekket til mann og barn er kjempeenkelt. Å finne noe til meg derimot er alltid utfordrende. De gangene jeg har vært i Marokko har jeg sydd meg den tradisjonelle, marokkanske jellebaen. De gangene vi ikke har reist har jeg ofte endt opp med å handle på nett til meg fra utlandet, men det er ingen god løsning. Med skyhøye frakt- og tollkostnader ender jeg opp med å betale nesten dobbel pris for et antrekk som i utgangspunktet ikke var så dyrt. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle finne noe i norske nettbutikker for å slippe bryderiet med alt dette og lang leveringstid.

Jeg har brukt noen timer på nettet og funnet noen forslag til antrekk som kan brukes både til eid og til andre festligheter som det ofte er mye av å denne tiden av året. Jeg er kresen og kunne absolutt ikke tenkt meg å gå med alt som finnes der ute. Jeg har derfor brukt myyee tid på de ulike nettbutikkene for å finne riktige plagg jeg selv hadde brukt.

Det viktigste for meg var å finne plagg som var dekkende og som muslimske jenter flest bruker. Det var viktig å finne noe som passet sammen slik at det utgjorde et helt antrekk. Det skulle være enkelt å få tak i her hjemme og leveringstiden må være kort. Også var det veldig viktig at antrekkene kan brukes til andre anledninger også. Jeg har masse tid men jeg har funnet mye fint, syns jeg. Håper dere liker det og at noen av dere finner dette nyttig 😍 gi meg gjerne tilbakemelding på hva dere syns.

Bukse kr 299,- Blazer kr 399,-

Jeg starter med denne sommerlig og elegant bukse og blazer i nydelig gult. Buksen er vid så selv om jeg hadde foretrukket at blazeren hadde vært litt lenger syns jeg fortsatt antrekket er fint og passer med hijab. Dette settet kommer i flere farger og mønster. Dette gulet og det med slangemønsteret er mine favoritter. Begge er på vei hjem til meg i posten 😍


Forslag til hva man kan ha på seg under blazeren:

Hvit topp med høy hals, Cubus, kr 179,-

Eller kanskje du foretrekker kjole? Se på denne nydelige rosafargen da!

Nydelig dusrosa maxikjole med blonder. 
Ellos, kr 1299,-


Dessverre er den med korte armer men sammen med en fin hvit blazer over tror jeg den blir perfekt til eid. Også har du en søt kjole til en jentefest en gang i fremtiden 😊

Hvit blazer, Ellos kr 379,-


Hvit er så delikat. På en måte syns jeg hvitt passer veldig godt til eid. Denne nydelige hvite langermede kjolen er ingen unntak.

Hvit, langermet maxikjole, Ellos kr 700,-

Hvis du foretrekker sort – som jeg gjør 😂 – hva med denne jumpsuiten eller kjolen?

Sort jumpsuit. Ellos kr 560,-


Sort maxikjole med blonder.
Nelly, kr 559,-

Jumpsuit er veldig elegant. Denne med blonder og snøring i livet syns jeg var noe helt for seg selv 😍

Jumpsuit med blonder. Ellos, kr 900,-

Jeg har ikke mange maxiskjørt i skapet mitt, men jeg lurer på om dette i gull kanskje snart er mitt. Så fint skjørt har jeg ikke sett før.

Nydelig skjørt i beige/gull. HM kr 499,- Kommer i flere farger

Vil du heller ha et skjørt som er enklere å bruke til hverdag også passer dette mintgrønne kanskje bedre.

Mintgrønn plisseskjørt, HM kr 399,-

Jeg foretrekker body til skjørt. Da slipper en å risikere at ting klumper seg eller ruller oppover under skjørtet. Med sikkerhetsnål foran ved bryset, tror jeg denne bodyen blir veldig fin til skjørtene jeg har funnet. Kommer i flere farger.

Blusebody, Nelly, kr 349,-

Jeg kom over denne lårlange blazeren og kunne ikke unnlate å ta den med. Denne ser jeg for meg at vil passe kjempefint til en hvilken som helst hvit bukse. Gjerne en som sitter mitt løst. Det er veldig trendy nå i vår/sommer så en hvit løs bukse finner du flere steder.

Hvit lårlang blazerkjole fra H&M, kr 399,-

Også min favoritt og hva jeg tror kommer til å bli mitt eidantrekk! Denne lyserosa blondekjolen.

Lyserosa langermet maxikjole. Nelly, kr 899,-

Ulempen er at både denne kjolen og noe av det andre jeg var delt er gjennomsiktige på overkroppen. Jeg pleier å ha bodyer i lyst/nude under. Jeg fant ikke igjen noen av de jeg har hjemme men noe lignende denne tror jeg blir veldig bra:

Lyserosa body, Nelly, kr 124,-

Et hvert antrekk trenger de rette skoene.

Sandaler med middelshøy blokkhæl er både behagelige å gå i og fortsatt veldig in. Begge disse kommer i sort og beige og passer fint til alle antrekkene. Begge kr 299,-

Åpen sandal her. Trådsandaler her.

Foretrekker du heller lukkede sko, så ta en titt her , her og her.

Jeg elsker simple smykker til å fullføre looken på et antrekk som armbånd, ringer, og lange halskjeder.

Klokke og armringer fra Daniel Wellington.
Husk at «MIRAJAR» gir dere 15% avslag på alt dere handler 😘

Andre smykker; her.

Jeg håper dere finner noe dere liker og fortell meg gjerne det dersom dere ønsker flere slike innlegg.

Lykke til med siste innspurt av Ramadan, til dere som faster ♥️

Namira.